МВР

Академия на МВР

 

21 януари 2019

Среща на ректора на АМВР с новия румънски аташе по вътрешните работи

На 21.01.2019 г. в АМВР се проведе среща между ректора на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев и новия аташе по вътрешните работи на Румъния г-н Мариус-Александру Йоргулеску. На срещата присъстваха също зам.-ректорът на АМВР комисар доц. д-р Валентин Чочев и г-н Флориан Даниел Мазилу – министър-съветник, консулски отношения към Посолството на Румъния в София.

Г-н Йоргулеску започна своя 4-годишен мандат на 31.12.2018 г. и замени на поста г-н Флориан Даниел Мазилу, който остава в България като министър-съветник, ръководител на консулския отдел в посолството на Румъния в София.

Г-н Йоргулеску изрази готовност за бъдещо сътрудничество с АМВР и подчерта, че досегашната му професионална кариера в областта на граничната полиция и опит в изпълнение на програми за практическо обучение би бил полезен при евентуални съвместни дейности.

Доц. Стойчев представи специалността „Гранична полиция“ в АМВР и отбеляза важността на сътрудничеството между съседните държави в тази област.

Обсъдени бяха и възможностите за евентуално бъдещо сътрудничество между АМВР и румънската полицейска академия включително по линия на програма Еразъм+.

Изображения

 23 януари 2019 | 09:20