МВР

Академия на МВР

 

02 октомври 2017

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА В АКАДЕМИЯТА НА МВР

Днес, 02.10.2017 г., в Академията на МВР тържествено се откри новата учебна година. По традиция церемонията започна с издигане на националния флаг. Гости на тържеството бяха министърът на вътрешните работи г-н Валентин Радев, зам.-министър г-н Красимир Ципов, зам.-министър Милко Бернер, парламентарният секретар на МВР г-н Белемезов, директори на ГДПБЗН, ГДБОП, ГДНП и ГДГП, началникът на Военна полиция и други.
След водосвета, извършен от представители на БПЦ, ректорът на АМВР – ст. комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, произнесе академично слово. Той поздрави новоприетите курсанти и студенти с избора и изрази вярата си, че периодът на обучение в академията ще бъде един от най-интересните и плодотворни периоди от професионалното им развитие.
От името на първокурсниците се обърна към присъстващите курсантката Ива Стефанова.
Приветствие за новата учебна година поднесе и министърът на вътрешните работи г-н Валентин Радев. Той посочи, че образованието и в момента е първият и най-важен приоритет на правителството, той е най-важният приоритет и за МВР. „Всички добре съзнаваме, че всички добрини за държавата ни, всички добрини за МВР започват от образование. Ако имаме качествени курсанти, които идват при нас, след това качествени полицаи и МВР ще има необходимия авторитет и всички ще сме доволни от това, което се случва в него“, заяви Валентин Радев.
Водещият на тържествената церемония прочете поздравителни адреси за откриването на академичната учебна година от името на председателя на ДАНС Димитър Георгиев и от председателя на ДАР - Драгомир Димитров.
Официалната част на тържеството приключи с изпълнението на самодейния танцов състав при ОДМВР – гр. Варна.
 
Изображения

 02 октомври 2017 | 16:31