МВР

Академия на МВР

 

27 април 2018

На 27.04.2018 г. в ЦСПП - Пазарджик стажанти от Главна дирекция "Гранична полиция" - МВР положиха клетва

На 27 април 2018 г. в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР се състоя церемонията по полагане на клетва на 56 стажанти, завършили курс за Младши изпълнителска длъжност „Полицай” на ГКПП в Главна дирекция „Гранична полиция” – МВР. На събитието присъстваха заместник-министърът на МВР г-н Стефан Балабанов, заместник областния управител на област Пазарджик г-н Петър Белчев, директорът на главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков, заместник-директорът на ОДМВР – Пазарджик комисар Ивайло Тишев, други ръководни служители, преподаватели, близки и роднини на стажантите.

Ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев прие строя, след което пожела на завършващите професионални успехи. Поздрав към стажантите отправи и г-н Стефан Балабанов - зам.-министър на МВР.

В продължение на шест месеца бъдещите гранични полицай получиха в пазарджишкия учебен център базово обучение по правна, тактическа, административно-наказателна, физическа, стрелкова и психологическа подготовка. От тук нататък младите гранични полицаи ще бъдат въведени в работата от по-опитните си колеги в структурните звена, където са назначени – всички гранични контролно-пропускателни пунктове на страната.

Атестат за положеното старание бяха и наградите на стажанти за постигнатите от тях добри резултати в учебната дейност. Те бяха връчени от ректора на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев и от директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков. 
Изображения

 27 април 2018 | 15:27