МВР

Дирекция "НС 112"

 

06 април 2021

Представяне на Национална система 112 на уебинар на Европейската асоциация на спешните номера (EENA)

Експерти от Дирекция „Национална система 112“ – МВР представиха Националната система 112

Експерти от Дирекция „Национална система 112“ – МВР представиха Националната система 112 на уебинар, организиран от Европейската асоциация на спешните номера (EENA) – Брюксел, в който участваха над 70 представители от партньорските служби на страните-членки и на европейски институции, свързани с дейността на  Единния европейски номер за спешни повиквания 112.

Зеки Малунски, държавен експерт в ДНС 112 и Стилиян Велчев, началник сектор „Координация и системно администриране“ в Районен център 112 Русе презентираха действащата система за приемане и обработка на спешни повиквания, внедрени и в процес на внедряване допълнителни услуги, съгласно европейското законодателство, както и бъдещи проекти, реформи и планове за изграждане на система от Ново поколение – NG 112. Презентацията предизвика голям интерес, в резултат на което бяха зададени множество въпроси.

Възможността, предоставена от EENA, е безспорно признание за добрите резултати, постигнати в последните години от Националната система 112. Поредицата семинари продължава, като в следващия уебинар през месец май, Франция ще представи своята система 112.

Повече информация за уебинара, презентацията и запис на българското представяне може да намерите на следния линк: https://eena.org/webinars/emergency-communications-reforms-in-bulgaria/ 

Изображения

 09 април 2021 | 17:14