Р. България

МВР

 

Правила за поверителност на информацията за потребителите на мобилното приложение на МВР

 

Предоставяне на лични данни от потребителите

Когато използвате мобилното приложение на МВР, за да подадете сигнал, Вие ни предоставяте Ваши лични данни (имена, имейл адрес, потребителското име, парола и друга информация за регистрация, за идентификация и за контакти), като се съгласявате тя да бъде обработвана, съгласно настоящите правила.

Обработване на личните данни на потребителите

Вашите лични данни могат да бъдат обработвани, съгласно действащото законодателство за следните цели:

  • за да отговорим на Вашите запитвания;
  • за да подобрим нашето обслужване;
  • за нашите собствени цели, свързани с администрацията или осигуряването на по-високо качество на услугата;
  • за други цели, които са описани на уебсайта на МВР или в мобилното приложение.

Автоматично събиране на информация

Приложенията за мобилни устройства могат да събират определена информация автоматично. Такъв тип данни са: тип мобилно устройство, версия на операционна система, уникални идентификационни номера на устройството, данни за мобилната мрежа, тип на интернет браузър, информация за начина, по който се използва приложението.

Събиране на информация за местоположение

При използването на мобилни приложения се събира и обработва информация за Вашето местоположение, което спомага за персонализирането на работата Ви. За определянето на местоположението Ви се използват различни технологии, включително IP адрес, GPS и други сензори, които могат да предоставят информация за устройства. Тези правила за поверителност Ви гарантират, че ние няма да разкриваме текущото Ви местоположение на трети лица. Ако не желаете да използваме Вашето местоположение е необходимо да изключите услугите за местоположение за мобилно приложение, която се намира в настройките на профила Ви или в настройките на мобилни телефони и/или в мобилното приложение.

Право на отказ  от използване на мобилното приложение на МВР

Ако искате да спрете достъпът до личните Ви данни, Вие имате право на отказ от използването на мобилното приложение на МВР.

Това може да стане като деинсталирате приложението чрез  стандартната опция за деинсталация, достъпна през телефона Ви или деинсталация през Google app store или Apple app store. 

 

Защита на личните Ви данни

Предоставените от Вас информация и лични данни няма да бъдат разкривани на трети лица, освен в законоустановените случаи за това, като ще бъдат съхранявани във времето, в което Вие използвате приложението и в разумен срок след това. Автоматично събраната информация ще бъде запазена в срок до 24 месеца и след това може да бъде съхранявана в обобщена форма. Имайте предвид, че някои или всички събирани данни при използването на приложението са необходими, за да може то да функционира правилно и потребителят да получава по-качествена услуга.

Използване на приложението от непълнолетни лица

Мобилното приложение на МВР, за което тези правила за поверителност се отнасят, не са предназначени или създадени за лица под 16-годишна възраст.

Промени

Настоящите правила за поверителност на информацията отнасяща се за потребителите, които използват софтуерното приложение на МВР за мобилни устройства, подлежат на промени и актуализации. Съветваме Ви периодично да ги преглеждате, за да бъдете информирани за това, как са защитени личните Ви данни, които събираме. Ако продължите да използвате мобилното приложение на МВР, Вие изразявате съгласието си с настоящите правила за поверителност и всички техни актуализации.

Настоящите правила са последно актуализирани на 20 юли 2017 г.

Съгласие за употреба

Когато използвате мобилното приложение, Вие се съгласявате да обработваме Вашите лични данни, както е посочено в тези правила за поверителност. Това включва използването на „бисквитки“, които представляват текстови компютърни данни, съхранявани в браузъра на потребителя, предназначени за използване от уеб страници. Тези данни позволяват да се идентифицира устройството на потребителя и правилното поведение на дадена уеб страница, съобразено с неговите индивидуални предпочитания. "Бисквитките" обикновено съдържат името на уебсайта, времето за съхранение на крайното устройство и уникален номер.

Свържете се с нас

Ако имате въпроси относно поверителността на личните Ви данни при използването на мобилното приложение на МВР, или въпроси относно нашите утвърдени правила за защита на личните данни, обработвани в МВР, можете да се свържете с нас на следния имейл адрес: [email protected] .