Република България

МВР

 

Оперативно съвещание на главния секретар на МВР с директора на ГДГП и директорите на регионалните дирекции „Гранична полиция“ в страната

13 юли 2017

 

Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов проведе днес оперативно работно съвещание с директора на ГД „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков и директорите на всички регионални дирекции „Гранична полиция“ в страната.

По време на съвещанието бе направен анализ на оперативната обстановка и възможностите за засилване на противодействието на контрабандата на цигари, тютюни, алкохол и горива в граничните райони. Отчетено бе, че към момента се запазва тенденцията бежанският натиск към страната ни да не е сериозен. Във връзка с това анализите сочат, че се наблюдава преориентиране на хора, занимаващи се с престъпната дейност, от каналджийство към контрабандна на акцизни стоки. В този контекст са обсъдени организационни мерки за насочване на ресурса към противодействие на този тип престъпления.

На директорите са поставени конкретни задачи и едномесечен срок, след който трябва да докладват за предприетите конкретни действия и постигнатите резултати.

 13 юли 2017 | 12:45