Р. България

МВР

 

Актуално

Коледно издание 2019 на Националната благотворителна кампания на МВР

По традиция, изградена през последните 16 години, в навечерието на Коледа Министерството на вътрешните работи инициира набиране на средства във връзка с целогодишно провежданата Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. Дарителската инициатива под патронажа на министъра на вътрешните работи бе създадена, за да донесе светлина в живота на поразително смела група деца, изпитали тежката промяна от загубата на родител.

Признателни сме на всички, които през годините с готовност застават до нас и безкористно ни подкрепят в мисията да съхраним паметта на полицаите и пожарникарите, загинали и пострадали при изпълнение на служебния дълг, и да бъдем опора за техните момичета и момчета.

Каузата ни не би имала успех без силата на медиите да ангажират и вдъхновят за добри дела. Вярваме, че с тяхна помощ апелът ни ще достигне до повече хора, за да претворим заедно великодушието в действие.

 

Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на sms на номер 1866 за абонатите на А1, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане - 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.

Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

12 дек 2019

ОДМВР-София предприема мерки за сигурност по повод баскетболна среща в Ботевград

 

Във връзка с баскетболната среща между отборите на „Балкан“ и „Левски Лукойл“ утре от 18 часа в зала „Арена“- Ботевград е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и недопускане на сериозни инциденти, застрашаващи сигурността на гражданите.

Предвид съществуващото напрежение между привържениците на двата отбора и големия зрителски интерес са предприети сериозни мерки за осигуряване на обществения ред преди, по време и след приключване на проявата. Полицейските действия ще се осъществяват съвместно от служители на ОДМВР- София, Дирекция „Жандармерия“, Специализирани полицейски сили- СДВР и шест районни управления от състава на областната дирекция.

Засилено ще е полицейското присъствие около спортната зала, както и по основните пътни направления, използвани за придвижване на агитките на двата отбора. С цел недопускане на стълкновения и извършването на прояви, нарушаващи обществения ред, организирано пътуващите фенове ще бъдат съпровождани с полицейски ескорт.

Засилен пропускателен режим ще се осъществява на входовете и изходите на спортното съоръжение, като всички преминаващи ще бъдат подложени на щателна проверка.

С оглед недопускане нарушаване на обществения ред по време на срещата в залата са изградени буферни зони за отделяне на противостоящите агитки.

Напомняме, че в залата е забранено внасянето на  алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; оръжия и други опасни премети, представляващи заплаха за здравето и сигурността на гражданите;  спрейове; бутилки, включително пластмасови над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по- дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см.

На територията на спортната зона няма да бъдат допускани граждани, които отказват да бъдат проверени; носещи забранени за внасяне предмети; такива в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества; с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина, както и малолетни без пълнолетен придружител.

ОДМВР- София приканва гражданите, в това число и привържениците на двата отбора,  към спазване на указанията и изпълнение на разпорежданията на полицейските органи, отдавани във връзка с обезпечаването на обществения ред и сигурността в  прилежащата спортна зона. Спрямо всеки извършител на противоправно деяние ще бъдат предприети безкомпромисни мерки и санкции в рамките на законоустановените полицейски правомощия.

17 яну 2020

На 18 януари временно ще бъде ограничено движението по АМ „Тракия“ в участъка от км 25+800 до км 0 в посока София

От 10.30 до 12 часа леките автомобили ще бъдат отклонявани по обходен маршрут: п.в. Вакарел - главен път 1-8 - път III-105 /Елешница- Нови хан/ - главен път 1-6, преминаването на товарни ще бъде спряно

Във връзка с изграждане на портални рамки и на основание заповед на Областно пътно управление - София, на 18 януари, събота, за времето от 10.30 до 12 часа се въвежда временна организация на движението в участъка от км 25+800 до км 0 на автомагистрала „Тракия“ в посока София.

Леките автомобили ще бъдат отклонявани по следния обходен маршрут: п.в. Вакарел - главен път 1-8 - път III-105 /Елешница- Нови хан/ - главен път 1-6.

Главен път 1-8 при връзката с пътя Елешница - Нови хан ще бъде затворен в посока София. Затворена ще бъде и връзката на ул. „Верила“ от с. Равно поле с АМ „Тракия“.

Движението на тежкотоварните автомобили през посочения часови интервал ще бъде спряно.

17 яну 2020

Информация от ГДГП за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове

 

На границата с Република Гърция, на ГКПП Кулата трафикът е интензивен  на изход за товарни автомобили.
На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 
На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.  
На границата с Република Турция, на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.
На границата с Румъния трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

 

 

От ГД „Гранична полиция“ напомнят на пътуващите:

При излизане от България на ненавършили пълнолетие лица - български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо) на граничния пункт следва да бъдат представени:

 • документ за пътуване – валидни български паспорт или лична карта. За децата с двойно гражданство – български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв);
 • оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител. С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване.

 

17 яну 2020

Новини

Българските власти имат готовност да съдействат на разследване в Истанбул

Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" е осъществила контакт по полицейските информационни канали. Повод е инцидент в Истанбул, при който български гражданин е прострелян смъртоносно при акция на местната полиция, след като нахлул с мачете и предизвикал безредици в заведение в града снощи. Установено е, че 32-годишният българин има няколко криминални регистрации - за хулиганство, кражби и грабежи. Действието се развило около 23.30 часа в ресторант, намиращ се на ул. „Шехит Камил Балкан“ в кв. Байрампаша – Истанбул.
Задграничният представител на МВР има готовност да окаже съдействие на разследването, ако такова бъде поискано.
До момента в Генералното ни консулство в Истанбул не е получена официална информация от властите. Генералното ни консулство работи по случая като са предприети действия по установяване на допълнителни данни. Инициирани са проверки и е отправено официално запитване до турските власти, от които се очаква получаване на подробна информация.

18 яну 2020

Извършител и подбудител на палеж са задържани в РУ-Троян

Продължава работата по образуваното досъдебно производство след случай на открити край луковитско село цистерни с неясно съдържание

 

Професионалната работа на криминалистите от РУ Троян под ръководството на Окръжна прокуратура Ловеч доведе до резултат -  в рамките на 3 дни бе установен извършителят на палежа на леки автомобили в Троян, бе съобщено на брифинг с участието на ст. комисар Милен Маринов, директор на ОД МВР-Ловеч и Валентин Вълков, административен ръководител на Окръжна прокуратура Ловеч. Продължават процесуално - следствените действия за установяване на мотивите. Цел на палежа е бил един от изгорелите 7 леки автомобила, като щетите по него са най-малко.  Благодарение на бързата намеса на екипите на РСПБЗН-Троян е предотвратена много по-голяма опасност, тъй като един от горящите автомобили е бил с газова уредба, уточни ст.комисар Маринов. Вчера за извършителя е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“ , а с прокурорско постановление за 72 часа е задържан и подбудителят, допълниха от прокуратурата. Двамата задържани, на 38 и 27 години, са криминално проявени, от Враца. Спрямо тях в миналото са образувани досъдебни производства за средни и леки телесни повреди, но до момента не са осъждани. За определен период от време те са работили в едно от казината в Троян, уточни прокурор Вълков. 

Оповестена бе  информация и за откритите в началото на седмицата край луковитското село Торос цистерни с течност. Първоначално в изоставена сграда са открити 6 цистерни, сред които една празна, всяка с вместимост по 1000 л, пълни с неустановена течност, а ден по-късно е задържан и камион, натоварен с още 4 подобни цистерни. Те са откарани на оторизирана площадка в гр. Луковит, където са под охрана. Към момента продължават активните процесуално- следствени действията в рамките на образуваното досъдебно производство за установяване на състава и произхода на веществата. С постановление на наблюдаващия прокурор е възложено на оторизирана фирма да извърши химически и токсикологичен анализ на веществата, след което те ще бъдат предоставени на фирма, лицензирана за транспорт и преработване на опасни вещества.

В хода на разследването двамата задържани за 24 часа в неделя шофьор и пътник в камиона  с четирите цистерни са заявили, че пътуват от Ботевград към площадка за отпадъци във Велико Търновска област, за която при проверка е установено, че е затворена в края на миналата година, уточни директорът на ОДМВР-Ловеч. Работа по досъдебното производство за превозване на опасни вещества продължава.

17 яну 2020

Продължават издирвателните действия за установяване на 28-годишния Емил Невенов Великов

 

Мъжът е среден на ръст с кафяви очи и права кестенява коса, боядисана в предната част в рижав цвят. В деня на бягството от сградата на полицията Емил Великов е бил облечен с черно кожено яке, светли дънки, бели маратонки. Носел е тъмна шапка с козирка. Emil Velikov
Великов е криминално проявен и осъждан. Едновременно с обявяването на Великов за общодържавно издирване, на мъжа е  наложена и забрана да напуска страната.
Гражданите, които разполагат с допълнителна информация за издирвания, могат да сигнализират на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.

17 яну 2020

Икономическа полиция и ДАНС установиха нерегламентирано помещение за третиране на пластмасови отпадъци в Пловдив

Действията са осъществени под наблюдението на прокуратурата

Нерегламентирано помещение в което се третират (мелят) отпадъци от пластмаса - закачалки за дрехи и макари, са установили при съвместна проверка служители на отдел “Икономическа полиция” Пловдив, ТДНС и Регионалната инспекция по околната среда и водите. В работното помещение -  на ул. “Рогошко шосе”- южно от входа на дружество “Юрий Гагарин”, са намерени самоделна мелачна машина и екструдер, кантар и 38 чувала с по 25 кг гранулат.  На място са установени двама работници, без документи за самоличност и без данни за фирма. На работниците са съставени актове по Закона за българските лични документи.

Дейността е прекратена с предписание от РИОСВ, с оглед установеното са съставени констативни протоколи,  за случая ще бъдат сезират органите на НАП и Инспекцията по труда. Работата по документирането на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

17 яну 2020

ОДМВР – Варна работи по случай с установени 25 контейнера със съмнителни отпадъци на Пристанище Варна – Запад

 

На  съвместен брифинг на Районната прокуратура и ОДМВР беше оповестена информация за работата по случай с установени на Пристанище Варна – Запад 25 контейнера със съмнителни отпадъци, пристигнали през октомври 2019 година в България от италианско пристанище. Сигналът е постъпил в Областната дирекция в следобедните часове на 16 януари. Към момента е установено, че получател на товара е българска фирма със седалище в София, а според първоначалния оглед, съдържанието на контейнерите не кореспондира с посоченото в документите.

„Изясняват се отговорните лица, свързани със случая” заяви пред медиите старши комисар Даниел Пашов, директор на ОДМВР – Варна. Работим също за изясняване целта на вноса на тези контейнери. Назначени са експертизи за установяване на вида на отпадъците, допълниха от прокуратурата.

Продължава работата по документиране и доказване на извършеното престъпление. Действията се осъществяват под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в града.

17 яну 2020

Гранични полицаи задържаха на ГКПП Гюешево северномакедонски гражданин с 260 грама наркотично вещество

Случаят се разследва под ръководството на Окръжна прокуратура-Кюстендил

Снощи в 23 часа на пункта пристигнал за влизане в България лек автомобил „Ауди“ с водач 29-годишен гражданин на Северна Македония. По искане на служители на Гранична полиция е извършена съвместна митническа проверка, при която в предния ляв калник е открит пакет с 260 грама бяло прахообразно вещество.  При полевия наркотест веществото e реагирало на метамфетамин и амфетамин. Уведомена е окръжната прокуратура. Северномакедонският гражданин е задържан в помещение за временно настаняване на задържани лица на ГКПП Гюешево.

В Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Кюстендил е образувано досъдебно производство.  Наркотичното вещество и превозното средство също са задържани. Работата по случая продължава.

17 яну 2020

Българските власти оказват съдействие на разследването на тежко престъпление, извършено във Великобритания

На 13 януари т.г. в дома му в Лондон, е открито безжизненото тяло на 60-годишен български гражданин. Веднага, след като е установено, че по тялото има следи от насилие, в Дирекция “Международно оперативно сътрудничество“ е получена информация от задграничния представител на МВР във Великобритания.

Посолството ни в Лондон и българските власти сътрудничат активно на разследването. Според първоначалната информация, в кръга от заподозрени за извършеното тежко криминално престъпление е друг български гражданин.

Работната теза на британската полиция е, че престъплението е извършено на 12 януари.

По линия на полицейския международен обмен Министерството на вътрешните работи проведе допълнителни оперативни действия, свързани със заподозрения. От българска страна е предоставена наличната информация, поискана от водещия разследването. Установено е, че у нас мъжът е известен с множество  криминални прояви за кражби и наркотици, срещу него е имало 19 заявителски материала.

17 яну 2020

В една от най-успешните години в историята на спорта в МВР двама състезатели печелят приза „Спортист на годината“

Министър Маринов награди отличените Борис Георгиев от ЦБПС и Любомир Борисов – курсант от АМВР. Представителният отбор на МВР по плажен футбол заслужи колективния приз „Отбор на годината“

 

На церемония, състояла се днес в Министерството на вътрешните работи, бяха наградени най-добрите спортисти, треньори и деятели на спорта в МВР. 2019 година бе една от най-успешните години в историята на спорта в МВР с двама световни и двама европейски шампиони, европейска купа по плажен футбол, сребърни и бронзови медали от различни големи първенства.

„Поздравявам ви за постигнатите спортни резултати през изминалата година! С искрено удовлетворение оценяваме положените усилия и шампионския ви дух“, обърна се министърът на вътрешните работи Младен Маринов към спечелилите годишните награди за 2019 г. на Спортната асоциация на МВР“. Той отбеляза поредната успешна година, в която елитни спортисти, служители на Центъра за бойна подготовка и спорт, покориха световни и европейски върхове, утвърждавайки престижа на България и на министерството. Над 2300 служители и спортните клубове в МВР участваха активно в спортносъстезателната дейност, утвърждавайки я по този начин като важен и необходим елемент в професионалната подготовка на служителите на ведомството. Вътрешният министър отправи пожелания за здраве, отдаденост и успешно представяне на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Събитието уважи и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който благодари на спортистите, служители на МВР, за огромния принос към българския спорт. Той отбеляза и стабилното партньорство със Спортната асоциация на министерството в усилията за развиване на детско-юношеския спорт.

Двамата министри, заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, главният секретар на МВР и председател на Спортната асоциация главен комисар Ивайло Иванов, заместникът му главен комисар Георги Арабаджиев, директорите на ГДНП и ГДПБЗН главните комисар Христо Терзийски и Николай Николов, директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и ректорът на Академията на МВР старши комисар проф. дн Любомир Тимчев връчиха наградите на отличените спортисти.

За първи път двама състезатели печелят приза „Спортист на годината“ - Борис Георгиев от Центъра за бойна подготовка и спорт - световен и европейски шампион по джудо категория до 100 кг, и Любомир Борисов, курсант от АМВР - световен шампион по плуване в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай. Приз „Отбор на годината“ заслужи представителният отбор на МВР по плажен футбол.

 

 

Годишни награди на Спортната асоциация – МВР

2019 година

 

Индивидуални спортове – мъже

 1. Стрелба – Любомир Любенов, СДВР – републикански шампион по стрелба на МВР.
 2. Пожароприложен спорт – Християн Христов, състезател от представителния отбор на ГДПБЗН, постигнал най-добри резултати в индивидуалните дисциплини и в двубоя по време на Републиканския преглед и купата на Българската федерация по пожароприложен спорт – Пловдив 2019 година.
 3. Карате -Светослав Бодуров,ОДМВР Русе – I място на Националния преглед и на Националната купа.
 4. Ски алпийски дисциплини – Димитър Стамболийски, ГДПБЗН – републикански шампион на МВР в дисциплината слалом и второ място в дисциплината гигантски слалом.
 5. Борис Йосифов, ГДПБЗН – републикански шампион на МВР по биатлон и приложно ориентиране.
 6. Крос – Георги Жеков, дирекция „Миграция“ - републикански шампион на МВР.
 7. Шах – Асен Стефанов, ОДМВР Перник - Републикански шампион на МВР.

 

Индивидуални спортове – жени

 1. Стрелба- Изабела Пламенова, ОДМВР Варна - републикански шампион на МВР.
 2. Ски алпийски дисциплини – Деница Вълчева, ГДПБЗН - републикански шампион на МВР в дисциплините слалом, гигантски слалом и комбинация.
 3. Приложно ориентиране – Елена Димитрова, СДВР - републикански шампион.
 4. Биатлон – Радка Попова, НСО - републикански шампион.
 5. Плуване – Александра Соколова, ОДМВР Смолян - републикански шампион в дисциплините 50 метра гръб, свободен стил, бътерфлай, бруст и 100 метра съчетано.
 6. Карате – Габриела Димитрова, курсант в АМВР – I място на Национален преглед и на Национална купа.
 7. Крос – Цветелина Кирилова, СДВР - републикански шампион.
 8. Пожароприложен спорт – Елица Димитрова, РДПБЗН Варна – постигнала най-добри резултати в индивидуалните дисциплини и в двубоя по време на Републиканския преглед и купата на Българската федерация по пожароприложен спорт- Пловдив 2019 година.

 

Колективни спортове – регионални клубове

 1. Отборът на РДПБЗН Пловдив – републикански шампион по пожароприложен спорт за 2019 година.
 2. Отборът по футбол на СК МВР – Пловдив – републикански шампион на МВР за 2019 година.
 3. Отборът по волейбол на РДПБЗН Варна - републикански шампион на МВР за 2019 година.
 4. Отборът по плажен футбол на СК „Спартак“- Враца - републикански шампион на МВР за 2019 година.
 5. Отборът по полицейска лична защита на ОДМВР Русе в състав: Александър Йорданов и Светослав Бодуров.
 6. Отборът по футзал на РДПБЗН Пловдив - републикански шампион на МВР за 2019 г.

 

Треньори със съществен принос за дейността на Спортна асоциация – МВР

 1. Стоян Велев, РДПБЗН Сливен – треньор на световния и европейски шампион по джудо Борис Георгиев.
 2. Светослав Иванов, ГДПБЗН – треньор на Националния полицейски отбор по тенис на маса.
 3. Мирослав Ефтимов – дългогодишен треньор по пожароприложен спорт на факултет ПБЗН при АМВР и представителен отбор на ГДПБЗН - МВР.
 4. Добромир Грамов – треньор по карате и джу джицу в ЦПКДК – школа Кнежа.
 5. ВенциславИгнатов – дългогодишен треньор по таекуон-до в ЦПТК.

 

 Спортен клуб на годината

Полицейски спортен клуб „София“, СДВР – за значимо участие на неговите членове във всички турнири и републикански състезания от календара на Спортната асоциация - МВР.     

 

Отбор на годината

Представителният отбор на МВР по плажен футбол – трикратен носител на Европейската полицейска купа по плажен футбол.

 

За международен принос – МВР

 1. Представителният мъжки отбор по пожароприложен спорт в състав: Пламен Писков, Георги Георгиев, Велин Иванов и Михаил Костов – класирал се на трето място в дисциплината „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия“ на Световното първенство по пожароприложен спорт в Русия.

 

Най-добре представили се деца в движенията “Млади приятели на полицията”

и “Млад огнеборец”

 

 1. Отборът на Централен полицейски карате и джу джицу клуб в състав: Димитър Димитров, Калоян Бахчеванов и Калоян Стоименов – шампион на републиканските турнири „Млади приятели на полицията“.
 2. Натали Иванова – шампион потаекуон-до ITF на републиканските турнири „Млади приятели на полицията“.
 3. Младежки противопожарен отряд „Млад огнеборец“ при ОУ „Панайот Волов“, Шумен – постигнал рекорд в дисциплината „400 метра щафетно бягане“.
 4. Никола Донев – шампионпо таекуон-до ITF на републиканските турнири „Млади приятели на полицията“.
 5. Отборътмомичета до 13 години на Централен полицейски волейболен клуб – класирал се на трето място в Републиканското първенство сезон 2018/2019 г. и първо място на турнира „Млади приятели на полицията“.

 

Спортисти, служители на МВР, със значителен принос към световния и национален спорт

 1. Тайбе Юсеин - завоювала сребърен медал на Световното първенство по борба в Казахстан и квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.
 2. Ивет Лалова – класирала се на седмо място на финала на 200 м на Световното първенство по лека атлетика в Доха, Катар. Атлет № 1 на Балканите. Спечелила квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.
 3. Тервел Пулев - носител на WBA – интернационална титла.
 4. Мария Грозева - завоювала златен медал в дисциплината 25 м спортен пистолет на Световна купа в Пекин и квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.
 5. ПетърСтойчев - завоювал първо място на Световното първенство по ледено плуване 1000 м в Мурманск, Русия. Номиниранза наградата „Посейдон“ от Международната зала на славата по плуване.
 6. Антоанета Бонева – класирала се на шесто място на Световната купа по спортна стрелба в Китай. Спечелила квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.

 

Спортист на годината

 1. Борис Георгиев, ЦБПС – световен и европейски шампион по джудо в категория до 100 килограма.
 2. Любомир Борисов, курсант в АМВР – световен шампион по плуване в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай.

Подгласници

 1. Светослава Николова и Дияна Котева, курсанти в АМВР – завоювали сребърен медал на двойки и бронз в отборното – жени на Европейското полицейско първенство по тенис на маса.
 2. Любомир Кралев, РДПБЗН Велико Търново – европейски полицейски шампион по тенис на маса.
 3. Габриела Гигова, 09 РСПБЗН София – сребърна медалистка по джудо в категория +78 кг и бронзова медалистка на джу джицу в категория +70 кг от Световните полицейски игри.

16 яну 2020

Ден на полицейската професия в детската градина

Детска градина в Сливен посрещна днес служители от ОДМВР-Сливен, които запознаха децата с полицейската професия. Домакини бяха 6-годишните възпитаници на предучилищна група „Мечо Пух”. Служители от пътна, криминална, териториална полиция и от Тактическото звено за бързо реагиране, показаха на децата техника и оборудване, които ги отличават от другите професии. Малчуганите се запознаха с отговорностите на полицая. Не беше изненада, че децата се оказаха доста подготвени и отговаряха на въпросите за тяхната сигурност и безопасност. Демонстрираха отлични познания по пътна безопасност, реда за използване на телефона за спешна помощ 112 и колко е важно да се спазва закона.

С интерес наблюдаваха демонстрация по лична защита и възможност, докоснаха се до  оборудването на полицаите.

16 яну 2020

сигнали и съвети

Мобилно приложение

Услуги и полезна информация

Услуги и полезна информация