Р. България

МВР

 

"Техниката в борбата срещу престъпността"

Изложбата „Техниката в борбата срещу престъпността“ е съвместна проява на Академията на МВР, Музея на МВР и Националния политехнически музей – гр. София, посветена на празника на Министерството на вътрешните работи – 5 юли. Тя бе открита на 26 юни 2014 г. от директора на Националния политехнически музей – д-р Екатерина Цекова в присъствието на ръководители на структури в МВР, служители и граждани при голям медиен и посетителски интерес.Представени са специални технически средства за провеждане на оперативно-технически мероприятия за придобиване на информация в борбата с криминалната престъпност, наркотрафика, осъществяването на контрол на движението по пътищата и за защита на националната сигурност, използвани у нас от службите на Министерството на вътрешните работи през втората половина на ХХ век. Сред тях са: технически устройства за получаване на гласови и визуални данни, радарни установки, регистратори за алкохол, наркотестове и пр. Някои от експонатите се показват за първи път пред публика.
По време на откриването на изложбата с част от техническите средства бяха направени демонстрации, предвидени да се извършват по заявка докато трае проявата.
Посетителите ще могат да разгледат изложбата до края на декември, 2014 г. в експозиционната зала на Националния политехнически музей – гр. София, ул. Опълченска № 66 от 9 до 17 часа от понеделник до събота.

За контакти за посещения:
Национален политехнически музей, тел. 02/931 80 18;

За контакти и допълнителна информация:
Музей на МВР – тел. 02/982 33 41/42, 982 33 47

Още за изложбата можете да намерите и на:
http://www.polytechnicmuseum.org
http://www.mvr.bg/Za_MVR/History/Muzei_MVR/default.htm